dreams come truth

Temat: Wyniki badań - błagam o pomoc!
fl MPV 9,8 fl P-LCR 23,2 Rozmaz krwi (manualnie) Gran. segmentowane 24 % norma od 25 do 60 L Gran. kwasochłonne 5 % od 1 do 5 N Limfocyty 64 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93132297,93132297,Wyniki_badan_blagam_o_pomoc_.html



Temat: Wyniki interpretacja - wysokie monocyty, alergia
tys Rozmaz metodą Schilinga: Gran. segment. 39% kwasochłonne 2% limfocyty 47 % limfocyty atypowe 2% monocyty 10 (znacznie podwyższone,norma do 6) CRP wysokiej czułosci 0,030 Zelazo 13,2 IgE całkowite 77,2 (znacznie podwyzszone norma do 49) IgE sp sierść kota 3,72 (klasa 3 na 6) IgE sp mieszaknka kurzu domowego mniej niż 0,1 Czy te monocyty mogą być podwyższone na skutek alergii? Czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,87349494,87349494,Wyniki_interpretacja_wysokie_monocyty_alergia.html


Temat: grudka na ramieniu
Neutrofile 1,3 RDW-CV 14,8 % PDW 15,9 MPV 8,2 P-LCR 0,297 % AIAT 34 U/l obok podano normę 0-32 AspAT 98,61 U/L norma 0-31 !!! Dodam, że córcia (9 mies) je...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92179108,92179108,grudka_na_ramieniu.html


Temat: guz na ramieniu dziecka
Inne (Eo, Bazo, Mono) 7,4 % Neutrofile 15 % Limfocyty 6,3 Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,6 Neutrofile 1,3 RDW-CV 14,8 % PDW 15,9 MPV 8,2 P-LCR 0,297 % AIAT 34 U/l obok podano normę 0-32 AspAT 98,61 U/L norma 0-31 !!! Dodam, że córcia (9 mies) je tylko i wyłącznie pierś i nie daje się przekonać do niczego innego. Bardzo proszę p....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92531054,92531054,guz_na_ramieniu_dziecka.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest w normie? Napiszę wszystkie wyniki: leukocyty 5,9 norma 5,5-11,5 erytrocyty 4,8 norma 3,9-5,0 hemoglobina 12,2 norma 11,0-13,8 hematokryt 36 norma 32-40 MCV 76 norma72-87 MCH 26 norma 26-30 MCHC 33,9 norma 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: powyższone limfocyty
powyższone limfocyty dzień dobry mam pytanie odebrałam dziś wyniki córki mała ma 5,5 roku zaniepokoił mnie rozmaz limfocyty 57, pałeczkowate 1, segmentowane 35, zasadochłonne 1, monocyty 3,w opisie podane 3% limfocyty ... pozostałe parametry morfologi leukocyty 4.8, erytrocyty 5.11, hemoglobina 13,4. hemanokryt 39.2 ,mcv 76.72, mch 26,2. mchc 34,2. płytki krwi 229 limfocyty 57.41, eo.bazo,mono 11. neutrofile 31.62. limfocyty 2.8, ezo mono bazo 0.5. neutrofile 1.5, rdw-cv 13,5. pwd 13,4. mpv 11. p-lcr 32,9 żelazo 13.59 mocz wszystko w normie dostałam skierowanie do hematologa ale mam dopiero na 16maja a jestem mocno zaniepokojona z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79229354,79229354,powyzszone_limfocyty.html


Temat: Proszę o interpetację wyników morfologii
Proszę o interpetację wyników morfologii Córka ma 10,5 roku. Wyniki morfologii są następujące. LEUKOCYTY - 5,8 tys/ul ( norma 4,5 – 14,5) - Limfocyty – 50,9 % ( norma 25-50) - Inne ( Eo, Bazo, Mono) – 10,9 % ( norma 3-12) - Neutrofile - 38,22 % ( norma 45-65) - Limfocyty – 3 tys/ul ( norma 1,2 – 8) - Inne ( Eo, Bazo, Mono) – 0,6 tys/ul ( norma 0,2-2) - Neutrofile - 2,2 tys/ul (norma 1,6 – 9) ERYTROCYTY 4,64 mln /ul( norma 4,0 – 5,2) HEMOGLOBINA 13,6 g/dl ( norma 11,0 – 16,0) HEMATOKRYT 38,5 % ( norma 35-45) - MCV – 83,02 fl ( norma 75-93) - MCH – 29,3 pg ( norma 25-31) - MCHC – 35,3 g/dl ( norma 32,0-36,0) - RDW-CV – 12,7% ( norma 11,5 – 15,0) PŁYTKI KRWI – 296 tys/ul ( norma 180 – 500) - PDV 8,92 fl ( norma 9-17) - MPV – 8,42 ( norma 8-13) - P-LCR – 14,3 ( norma 13-43) Morfologia była robiona bez wskazań leakrza, tak po prostu przy okazji. Zaniepokoiły mnie lekko podwyższone limfocyty, obniżone neurofile i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83758204,83758204,Prosze_o_interpetacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Panie Doktorze - PILNE !!
Panie Doktorze - PILNE !! Bardzo Pana proszę o interpretację wyników - niestety wiem, że odbiegają one od normy :((((... Leukocyty 9,8 tys/ul erytrocyty 4,02 min/ul hemoglob 11,6 g/dl hematokryt 34,4 % MCV 85,6 fl MCH 28,9 pg MCHC 33,7 g/dl płytki krwi 273,0 tys/ul limfocyty 70,9 % Inne (Eo,Bazo, Mono) 1,4 % Neutrofile 27,7 % limfocyty 6,9 tys/ul Inne (Eo,Bazo,Mono) 0,2 tys/ul Neutrofile 2,7 tys/ul RDW-CV 13,9 % PDW 12,2 fl MPV 11,0 fl P-LCR 31,5 % Rozmaz manualnie Pałeczkowate 1% Segmentowate 21% Kwasochłonne 5 % Limfocyty 70% Monocyty 3 % Bardzo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,84200486,84200486,Panie_Doktorze_PILNE_.html


Temat: Interpretacja wyników badań
Ogólne moczu: Ciężar 1,019 pH 5 Glukoza nieobecny Ketony ślad Urobilinogen 3,2 Bilirubina nieobecna Bialko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty w normie Leukocyty wykryto Osad: Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 5-10 Erytrocyty świeże 0-1 pasma śluzu nieliczne bakterie nieliczne kryształy szczawianu wapnia nieliczne Bardzo proszę o odopowiedź, czy są powody do obaw?Co oznaczają te niektóre rzeczy ktore nie są w normie? Na forum zdrowie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16,100238737,100238737,Interpretacja_wynikow_badan.html


Temat: Prośba o analizę wyników badań
Eo,Bazo,Mono)% 7 Ogólne moczu: Ciężar 1,019 pH 5 Glukoza nieobecny Ketony ślad Urobilinogen 3,2 Bilirubina nieobecna Bialko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty w normie Leukocyty wykryto Osad: Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 5-10 Erytrocyty świeże 0-1 pasma śluzu nieliczne bakterie nieliczne kryształy szczawianu wapnia nieliczne Bardzo proszę o odopowiedź, czy są powody do obaw?Co oznaczają te niektóre rzeczy ktore nie są w normie?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,100237660,100237660,Prosba_o_analize_wynikow_badan.html


Temat: wyniki morfologii
wyniki morfologii odebrałam dziś wyniki badania krwi - prawie wszystkie czynniki mają podane normy, oprócz kilku, są to: P-LCR, MPV, PDW, RDW-CV, neutrofile, limfocyty, inne (eo, bazo, mono). czy ktoś może...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,9230590,9230590,wyniki_morfologii.html


Temat: Zbigi - przypadek
Mono) 7 Limfocyty 2,7 Inne (EO, Bazo, Mono) 0,6 Neutrofile 5,1 Płytki krwi 266 MPV 10,4 PDW 13 P-LCR 30 Wszytko wychodzi prawie w normie, podbudowany sięgam do koperty z Rzeszowa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,65990585,65990585,Zbigi_przypadek.html


Temat: Pomoc w odczytaniu wyników.
Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,4tys/µl 0,0 1,8 N Neutrofile # 4,70 tys/µl 2,50 7,00 N RDW-CV 14 % 12 15 N PDW 14 fl 9 17 N MPV 11 fl 9 13 N P-LCR 33 % 13 43 N Rozmaz krwi Gran. segmentowane 58% 40 70 N Gran. kwasochłonne 1% 1 5 N Limfocyty 36 % 20 45 N Monocyty 5 % 3 8 N Wapń całkowity 2,44 mmol/l 2,20 2,65 N Ferrytyna Ferrytyna9,60 µg/l 15,00 150,00 L Sód 136,5 - dolna granica normy B12 211, dolna granica 174 Co Wy na to?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,104666194,104666194,Pomoc_w_odczytaniu_wynikow_.html


Temat: Wyniki badania krwi. proszę o pomoc w interpretac
to jest komplet wyników: Hematokryt 36,1 (norma 37-47) Hemoglobna 12,4 (12-16) Leukocyty 9,3 (3,8-10) Erytrocyty 4,09 (3,7-5,1) MCV 88,3 (80-99) MCH 30,3 (27-35) MCHC 34,3 (32-37) Płytki krwi 273 (40-440) limfocyty 28,9 % Inne (Eo, Bazo, Mono) 7,5 % Neutrofile 63,6 % Limfocyty 2,7 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,7 tys/ul Neutrofile 5,9 tys/ul RDW-CV 13,7 % PDW 12,6 fl MPV 10,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,90035568,90035568,Wyniki_badania_krwi_prosze_o_pomoc_w_interpretac.html


Temat: wyniki - prośba o interpretacje
Erytrocyty - 4,14 mln/ul norma 3,7 - 5,1 Hemoglobina - 13,4g/dl norma 12,0 - 16,0 Hematokryt - 37,5 % norma 37 - 47 MCV - 90,6 fl norma 80 - 99 MCH - 32,4 pg norma 27 - 35 MCHC - 35,7 g/dl norma 32 - 37 Płytki krwi - 244 tys/ ul norma 140 - 440 Limfocyty - 39,6 % Inne (Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13031899,13031899,wyniki_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Morfologia - prosze o interpretację
42.6 Inne(Eo,Bazo,Mono)7.2 Neutrofile 50.2 Limfocyty 1.7 Inne(Eo,Bazo,Mono)0.3 Neutrofile 2.1 (za mało PDW 21.11 (za dużo) MPV 12.4 P-LCR 46.11 (za dużo) RDW-CV 13.5 Dodatkowo robiłam OB- 8 Bardzo prosze osoby znające...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20718892,20718892,Morfologia_prosze_o_interpretacje.html


Temat: hemoglobina w normie, żelazo za niskie?
Podaję pozostałe wyniki: Leukocyty 5,6, erytrocyty - 3,88, hematokryt-31,6, MCV - 81,42, MCH-28,4, MCHC-34,8, płytki krwi-215, limfocyty-38,9, Inne w procentach (Eo, Bazo, Mono)-16, Neutrofile -45,1, limfocyty-2,2, Inne w tys./ul (Eco, Bazo, Mono) 0,9, Neutrofile 2,5, PDW 12,6, MPV 10,7, P-LCR 31,6. Zastanawia mnie że w dwóch pozycjach podane są neutrofile i tzw. Inne (Eo, Bazo, Mono). W jednej pozycji podanej w % są za wysokie, a w drugiej podanej w tys/ul są w normie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,53859932,53859932,hemoglobina_w_normie_zelazo_za_niskie_.html


Temat: Morfologia krwi - wyniki
witam moja coreczka urodzila sie 1.10.2002 i niedawno robilam jej badania krwi i moczu tzn.14.10.2003 leukocyty 12,3tys norma 4,0-10,0 limfocyty 7,9tys. MXD(eo,bazo,mono)1,5 tys . neutrofile 2,9 tys.norma erytrocyty 5,1mln K:4,0-5,2 M:4,5-6,0 Hemoglobina 13,0 NORMA K:12,0-16,0 M:13,5-17-5 Hematokryt 37,8 NORMA K:36,0-46,0 M:40,0- 50,0 Sr.obietosc krwinki 73,7 NORMA 81,0-99,0 Sr.zawartosc Hb w krwince 25,3 NORMA 27,0-33,0 Sr stezenie Hb w krwinkach 34,4 NORMA 31,0-37,0 Wsk.anizocytozy erytrocytow 14,0 NORMA 12,0-14,0 Plytki krwi 305 NORMA 150- 350 Wskaznik anizocytozy plytek 10,0 NORMA 6,0-11,0 Sr obietosc plytek 9,2 NORMA 8,0-12,3 % plytek olbrzymich 18,8 NORMA 18,0- 45,0 niewiem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,8886223,8886223,Morfologia_krwi_wyniki.html


Temat: Prosze o interpretację wyników - bliźniaki 2l8m
% 39.4 ( 43.8) limfocyty# 3.9 (3.5) Inne (Eo, bazo,mono)# 1.0 (1.1) neutorfile # 3.2 (3.6) RDW-CV 14.8 (16.0) PDW 11.3 (10.4) MPV 10.7 (9.9) P-LCR 30.7 (24.2) ROZMAZ KRWI met. Schilinga Gran segmentowane 42 (50) gran. kwasochłonne 3 (4) limfocyty 52 (43) monocyty 3 (3)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106623611,106623611,Prosze_o_interpretacje_wynikow_blizniaki_2l8m.html


Temat: katastrofalnie niski poziom żelaza u 3,5 latka
Pani doktor napiszę tylko te składniki które odiegają od normy: Leukocyty;4,1 Limfocyty: 51,2 Eo, Bazo, Mono: 0,1 Neutrofile: 1,9 Segmentowanie: 28 Limfocyty: 62 Żelazo: 23,8 Kreatynina: 0,55
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96315869,96315869,katastrofalnie_niski_poziom_zelaza_u_3_5_latka.html


Temat: Żelazo-Bardzo proszę o radę
Żelazo-Bardzo proszę o radę Bardzo proszę o radę. Córka od wypadku tj. od września ma poziom żelaza 22 a norma spisana z wyniku to 60-180. Rozmaz krwi Pałeczkowate- 7 n 3-6 segmentowane 70 n 25-60 limfocyty 21 n 25-50 monocyty 2 n 1-6 Hemoglobina 8,2 n 7,5-10 leukocyty 6 4-10 Erytrocyty 5,03 4-5 hematokryt 0,403 0,35-0,47 mcv 80,2 80-94 mch 1,64 1,7-2,1 mchc 20,4 20-23 płytki krwi 250 130-350 limfocyty 20 17-48 neutrofile 75,1 43-76 inne (eo,bazo,mono) 4,9% rdw 14,7 10-15 mpv 8,4 6,5-11 pdw 14,8 10-18 CRP 4,2 n 0,0-5,0 Dostaje gwałtownie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74369269,74369269,Zelazo_Bardzo_prosze_o_rade.html


Temat: interpretacja wyników +
33,5 % 10 50 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 3,9 % 2 13 ~ Neutrofile 62,6 % 37 80 ~ Limfocyty 2,2 tys/ul 0,6 3,4 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,2 tys/ul Neutrofile 4,1 tys/ul 2,0 6,9 ~ RDW-CV 14,2 % 11,5 14,5 ~ PDW 12,7 fl MPV 11,1 fl P-LCR 34,3 % Mocz- analiza ogólna z osadem Przejrzystość przejrzysty Kolor moczu j. żółty Glukoza nieobecna g / dL Bilirubina nieobecna Ketony nieobecne mg/dl ~ pH kwaśny Ciężar właściwy 1.019 1.015 1.030 ~ Białko nieobecne mg/dL Urobilinogen w normie Osad moczu : Leukocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,97449280,97449280,interpretacja_wynikow_.html


Temat: Pomozcie rozszyfrowac ten problem......
podanej normy Inne ( Eo,Bazo,Mono) - 7,1 nie ma normy Neutrofile - 57,2 nie ma normy Limfocyty - 2.3 nie ma normy Inne ( Eo,Bazo,Mono) - 0.5 nie ma normy Neutrofile - 3.7 nie ma normy RDW-CV - 13.0 nie ma normy PDW - 17.5 nie ma normy MPV - 12.4 nie ma normy P-LCR - 43.2 nie ma normy Glukoza -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,95059156,95059156,Pomozcie_rozszyfrowac_ten_problem_.html


Temat: Nareszcie chyba lepsze wyniki
Mono) 5,1 % 3 13 ~ Neutrofile 65,2 % 50 70 ~ Limfocyty 1,6 tys/ul 1 4 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,2 tys/ul 0,2 1 ~ Neutrofile 3,5 tys/ul 2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,96473909,96473909,Nareszcie_chyba_lepsze_wyniki.html


Temat: Rozmaz- alergia, pasożyty czy coś innego?
62,31 % Inne (Eo, Bazo, Mono) 10,4 % Neutrofile 27,32 % Limfocyty 4,9 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,8 tys/ul Neutrofile 2,1 tys/ul RDW-CV 13,9 % PDW 13 fl MPV 11 fl P-LCR 33,4 % Rozmaz - manualnie Segmentowane 27 % norma 25 -60 ~ Kwasochłonne 6 % norma 1 -5 H Limfocyty 61 % norma 25 -50 H Monocyty 6 % norma 1- 6 ~ OB OB 7 mm/h norma -15 ~
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,58986467,58986467,Rozmaz_alergia_pasozyty_czy_cos_innego_.html


Temat: Rozmaz - czy ktoś mi może pomóc?
tys/ul RDW-CV 13,9 % PDW 13 fl MPV 11 fl P-LCR 33,4 % Rozmaz - manualnie Segmentowane 27 % norma 25 60 ~ Kwasochłonne 6 % norma 1 5 H Limfocyty 61 % norma 25 50 H Monocyty 6 % norma 1 6 ~ OB OB 7 mm/h norma 15 ~
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,58974105,58974105,Rozmaz_czy_ktos_mi_moze_pomoc_.html


Temat: Morfologia - 2 wyniki i problem (troche długie)
        68,4   %         45-75 Limfocyty            2,7    tys/ul    0.8-4.2 Inne (Eo,Bazo,Mono)  1,2    tys/ul    0.3-1.3 Neutrofile ... z   innego laboratorium:        Wynik               Norma WBC   6.7 G/L           4.1-10.9 LYM   1.7 25.1 %L ...          140.-440. MPV   13.7 fL           0.0-99.8 Jak widać wynik wzorcowy, wszystko w normie. W związku z tym moje pytanie:   czy możliwa...
Źródło: topranking.pl/1851/70,morfologia,2,wyniki,i,problem,troche,dlugie.php


Temat: Morfologia - 2 wyniki i problem (troche długie)
  68,4   %         45-75 Limfocyty            2,7    tys/ul    0.8-4.2 Inne (Eo,Bazo,Mono)  1,2    tys/ul    0.3-1.3 Neutrofile       ... Wynik               Norma WBC   6.7 G/L           4.1-10.9 LYM   1.7 25.1 %L       0.6-4.1 10.0-58.5 %L MID ... 13.7 fL           0.0-99.8 Jak widać wynik wzorcowy, wszystko w normie. W związku z tym moje pytanie: czy możliwa jest taka poprawa w ciągu tygodnia? Bo wg...
Źródło: topranking.pl/1851/70,morfologia,2,wyniki,i,problem,troche,dlugie.php